viernes, 18 de agosto de 2017

Barcelona / ¡No Ens Rendirem Mai! ¡No Tinc Por!




Declaració Institucional del President de la Generalitat de Catalunya

President de la Generalitat de Catalunya 
Carles Puigdemont

Palau de la Generalitat, 17 d’agost de 2017

El vicepresident i els consellers han participat a la reunió del gabinet de crisi que he convocat per compartir les darreres informacions del que ha passat a Barcelona aquesta tarda i que ens ha deixat consternats a tots nosaltres i també a bona part del món de bé. Consternats com Europa, com tot el món. Sabem que totes les persones de bé, de totes les civilitzacions, religions i condició social estan al costat de les víctimes, estan al nostre costat en aquest acte violent que s’ha produït als carrers de la nostra ciutat, de la nostra capital. Londres, París, Brussel·les i altres ciutats europees han patit la mateixa experiència. Avui li ha tocat a Barcelona. En un acte que ha deixat més de 90 víctimes, de les quals una dotzena de persones mortes en un balanç provisional. 80 que continuen ingressades, 15 d’elles en  estat molt greu. Per tant, estem parlant d’un acte de dimensions molt greus i que volem condemnar enèrgicament.

La democràcia i els seus valors intrínsecs, la llibertat i la igualtat, estan per sobre de la violència terrorista. Entre tots, entre totes les institucions, entre tota la ciutadania, doblegarem, sens dubte, aquells que intenten confrontar civilitzacions amb l’ús de la violència. Catalunya ha estat, és i serà, terra de pau. I terra de benvinguda. I no deixarem que una minoria acabi amb la nostra manera de ser que ha estat forjada al llarg dels segles. Els catalans hem estat, som i serem gent de pau i gent d’acollida.

Vull destacar molt especialment la tasca de la Policia de Catalunya, el Cos de Mossos d’Esquadra, que està al front de tota l’operativa policial. Agrair també la col·laboració i suport rebut per part de la Guàrdia Urbana i també dels cossos i forces de seguretat de l’estat. Aquí no hi ha hagut cap divisió ni cap disputa que valgui. Vull agrair també el suport de les policies europees i internacionals. D’una manera molt explicita a la Guàrdia urbana i l’Ajuntament de Barcelona. I els serveis i sistemes d’Emergència i Salut de la Generalitat. De totes les institucions. Vull agrair també la solidaritat dels ciutadans de Barcelona amb les víctimes tal i com estan demostrant ara mateix acollint a qui cal i col·lapsant també les donacions de sang als nostres centres hospitalaris per si fessin falta. Un agraïment immens a la solidaritat de tanta gent de dins de Catalunya, també de fora de Catalunya. A presidents de comunitats autònomes, responsables i líders polítics internacionals que en aquestes hores ens han fet arribar el seu suport i el seu escalf. Però començant sobretot l’agraïment a les persones del nostres país, especialment les persones de Barcelona,, que han demostrat una vegada més el seu compromís amb la solidaritat.

També voldria dir-los que el Departament d’Interior, i el seu conseller Joaquim Forn, aniran actualitzant tota la informació disponible amb periodicitat estable per anar donant la informació sobre aquest acte i també de la línia d’investigació que s’ha obert. Com saben, és una línia d’investigació que ja ha produït dues detencions i que continua oberta. Hi tenim dipositades les esperances i el suport a la nostra policia per a que pugui completar la seva feina que tots esperem que acabi bé.

També demanaria a tothom que se cenyís a les informacions formals, rigoroses, contrastades, de font oficial, que en aquestes hores són imprescindibles per mantenir aquesta consigna de prudència i de serenor que la ciutadania espera del nostre país.

Gràcies a tothom per les múltiples mostres de suport i condol que estem rebent. Catalunya, com sempre, estarà a l’alçada de les circumstàncies. En la lluita per la defensa de la democràcia i els valors de la pau i la llibertat sempre ens hi trobaran. Tinguin per segur que la democràcia doblegarà el terrorisme i la barbàrie es produeixi on es produeixi. Abans hem solidaritzat, com he dit, amb ciutats europees que han patit la mateixa experiència, avui seran aquestes ciutats les que se solidaritzaran amb tots nosaltres. Bona nit.




Declaració Institucional de L'alcaldessa de L'ajuntament de Barcelona

Alcaldessa de Barcelona
Ada Colau

Palau de la Generalitat, 17 d’agost de 2017

Barcelona ha estat sempre i és, avui dia, una ciutat de pau, de diàleg i de democràcia, una ciutat valenta, oberta al món, molt orgullosa de la seva diversitat i de ser una ciutat cosmopolita i ho seguirà sent .La solidaritat és molt útil, ens fa sentir forts.

Els covards que avui han intentat sembrar el terror, l’odi i la por no se’n sortiran, com mostra ja l’allau de reaccions que s’estan produint. 

Demà farem un primer minut de silenci al lloc dels fets per mostrar que, efectivament, no tenim por, que estem units contra la barbàrie, en defensa de la pau i de la democràcia més que mai. 


El Papa Francisco envía un telegrama al Cardenal Omella, Arzobispo de Barcelona

Viernes 18 Agosto, 2017

Tras los atentados acaecidos en el día de ayer en Barcelona, el Papa Francisco ha enviado un telegrama de condolencia al Cardenal Juan José Omella Omella, Arzobispo de Barcelona, en el que expresa “su profundo pesar por las víctimas”.

Ante la noticia del cruel atentado terrorista que ha sembrado de muerte y de dolor la Rambla de Barcelona, el Papa Francisco desea expresar su más profundo pesar por las víctimas que han perdido la vida en una acción tan inhumana y ofrece sufragios por su eterno descanso. 

En estos momentos de tristeza y dolor, quiere hacerle llegar también su apoyo y cercanía a los numerosos heridos, a sus familias y a toda la sociedad catalana y española.

El Santo Padre condena una vez más la violencia ciega, que es una ofensa gravísima al creador, y eleva su oración al Altísimo para que nos ayude a seguir trabajando con determinación por la paz y la concordia en el mundo.

Con estos deseos, Su Santidad invoca sobre todas las víctimas, sus familiares y el querido pueblo español la Bendición Apostólica.

Card. Pietro Parolin
Secretario de Estado de Su Santidad