martes, 20 de junio de 2017

Kamasi Washington / 49è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona 2017




Jazz Còsmic a l’estiu

Kamasi Washington farà al juliol un concert extraordinari del Festival de Jazz de Barcelona, que per a la tardor ja té lligats Diana Krall i Chick Corea amb Steve Gadd.

Guillem Vidal

Barcelona - 9 juny 2017 2.00 h

Tal com va fer en edicions anteriors amb Soul Rebels i Trombone Shorty, el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que se celebra des de fa 49 edicions a la tardor, començarà a rodar aquest mateix estiu amb un concert “extraordinari”. Mereix l’honor, aquesta vegada, Kamasi Washington, un saxofonista de Los Angeles que, per la seva condició de “jazzman del moment”, el festival no ha volgut deixar escapar. “Representa un jazz revolucionari i sense prejudicis”, afirma Joan Anton Cararach, director artístic de l’esdeveniment. Washington, músic de cosmic jazz ben atent al que es cou en terrenys com ara el funk i el hip-hop, només ha actuat a Barcelona en una ocasió (l’any passat al Primavera Sound), i després d’haver publicat fa dos anys un triple disc imponent, The Epic, presentarà nou material el 24 de juliol a la Sala Barts.

El festival, promogut des del 1989 per l’empresa barcelonina The Project, va anunciar ahir una trentena d’altres concerts per als mesos d’octubre, novembre i desembre (“un 30 i 40%” de la totalitat del festival) i en els quals el piano hi té una significança especial, tal com es posarà de relleu amb Chick Corea (aliat, aquesta vegada, amb la Steve Gadd Band), dos piano duos (Chucho Valdés amb Gonzalo Rubalcaba i Chano Domínguez amb Stefano Bollani) i la reivindicació que, des del festival, i per mitjà d’un “retrat d’artista” amb cinc concerts diferents, es farà enguany del pianista menorquí Marco Mezquida. “El disc que acaba de fer amb Chicuelo és, ras i curt, una obra mestra, i el que ha fet amb el quartet d’Albert Cirera figura entre els més atractius del jazz d’aquí”, defensa Cararach.

El 49è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que per segon any consecutiu integra la cita flamenca De Cajón, farà concerts també d’Eliane Elias, Avishai Cohen, The Bad Plus, Lila Downs, Rocío Márquez, The Excitements, Tomatito, Kevin Johansen i els tres que, fa unes setmanes, ja va anunciar: Diana Krall (que obrirà el festival el 17 d’octubre al Fòrum), The Waterboys i Estrella Morente.

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1164196-jazz-cosmic-a-l-estiu.html


Kamasi Washington at Burlington Discover Jazz Festival 2017




49 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona 2017 (Teaser)