martes, 14 de junio de 2011

Joan Manuel Serrat / Doctor Honoris Causa Universitat Pompeu FabraSerrat insta "la gent del carrer" a recuperar els valors democràtics

El cantautor considera que la crisi és "de model de vida" i fa una crida a "combatre la corrupció" i a "despertar una societat adormida"

Dimarts, 14 de juny del 2011 - 09:02h.

El cantautor Joan Manuel Serrat, investit aquest dimarts doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha advocat en un reivindicatiu discurs perquè sigui la "gent del carrer" la que torni a recuperar "els valors democràtics i morals" en un moment de "crisi de model de vida".

Ha assegurat que el moment és de "crisi de model de vida", més que de "crisi financera", ha lamentat la "gran pèrdua dels valors morals" en la societat actual, amb la "vergonyant corrupció", ha dit, que des dels governs "es va filtrant a la societat", i ha fet una crida a "despertar una societat adormida".

"S'han de recuperar els valors democràtics i morals, i ho hem de fer nosaltres, la gent del carrer. Sabem quins són els camins que no hem d'escollir mai més. Si no ho fem nosaltres, se n'ocuparà la naturalesa", ha manifestat.

Per l'artista, el que està passant les últimes setmanes als carrers i les places de tot Espanya amb "dones i homes, gent gran i joves exigint el canvi social i una democràcia real ha estat una glopada d'aire fresc i un crit d'atenció. És responsabilitat de tots obrir els ulls i despertar una societat adormida. Reclamar el nostre futur", ha assegurat.

Auditori ple

Serrat ha estat investit doctor honoris causa, per primera vegada a Barcelona, en un acte, que ha omplert l'auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, en què s'ha reconegut la seva carrera musical, el seu compromís cívic amb les llibertats i la difusió de l'obra d'alguns dels millors poetes del segle XX.

La professora del Departament de Comunicació Emma Rodero ha estat la padrina de Serrat, i l'elogi del doctorand ha anat a càrrec del catedràtic del Departament d'Humanitats, Josep Maria Micó.

El nomenament es produeix a proposta del rector, Josep Joan Moreso, i després que el 15 de setembre s'aprovés concedir aquesta distinció en el Consell de Govern de la Universitat.

El títol se li concedeix per la seva contribució "en l'àmbit de la cultura i les arts, amb excel·lència i projecció social". La UPF destaca que Serrat "representa la dignitat i la força de la paraula com pocs músics i cantants, tant pel valor expressiu dels seus textos originals, siguin en català o castellà, com en la difusió d'alguns dels millors poetes del segle XX".

http://www.elperiodico.cat/ca/


Joan Manuel Serrat - A quien corresponda (1981)