lunes, 15 de octubre de 2012

Xavier Dotras Trio / 36°Edició Roma Jazz Festival ‘Visual Jazz’ 2012



El Roma Jazz Festival acollirà l’espectacle audiovisual Vincent, de Xavier Dotras Trio

El grup representarà el jazz català en un cartell encapçalat per Herbie Hancock, Aldo Romano i Joe Jackson

15 d’octubre de 2012 – Barcelona.

Xavier Dotras Trio durà l’espectacle audiovisual Vincent al Roma Jazz Festival el proper 20 d’octubre. L’excel•lent acollida de l’àlbum Vincent ha portat el grup a actuar en festivals de gran prestigi internacional, com el MIDEM de Cannes, el Bath MusicFest, a la Gran Bretanya, i el San Miguel Mas i Mas, a Barcelona. La gira d’aquest àlbum es va tancar amb una emotiva actuació al Museu Van Gogh d'Amsterdam.

Amb el lema Jazz Visual, el Roma Jazz Festival ha decidit apostar enguany per la relació entre el jazz i el món de la imatge. És per això que s’ha interessat en un espectacle interdisciplinari que combina la interpretació de peces inspirades en les Cartes a Theo de Vincent Van Gogh amb imatges relacionades amb la vida i l’obra del pintor neerlandès. Amb aquesta actuació, el jazz català estarà representat en el certamen italià, que també comptarà amb figures internacionals com Herbie Hancock, Ambrose Akinmusire i Joe Jackson.

El Xavier Dotras Trio ha publicat quatre treballs discogràfics, entre els quals hi ha Vincent (2009), i es caracteritza per l’estil fortament personal del pianista Xavier Dotras, que apropa el jazz a la música clàssica contemporània. La formació, amb Cesar Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix, s’ha mantingut estable des de la seva formació, l’any 2004. En aquesta ocasió el trio anirà acompanyat per Montse Vilà (speaker) i Josep M. Masvidal a les projeccions.

L’actuació de Roma serà excepcional, ja que el Xavier Dotras Trio es troba immers a la gira del seu últim treball, Preludes (2011), un disc d’homenatge a mestres de la música clàssica i el jazz com Bach, Chopin, Bill Evans, Enrico Pieranunzi, Michel Petrucciani, Henry Mancini i Ennio Morricone. De moment, aquest repertori ja s’ha pogut escoltar al Jamboree de Barcelona, la Jazz Cava de Terrassa, a l’EuroFest de Bucarest i al Festival de Jazz Na Starówce de Varsòvia, entre altres escenaris.

Més informació sobre el Xavier Dotras Trio:
www.xavierdotras.com
Més informació sobre el Roma Jazz Festival:
 www.romajazzfestival.it 

Properes actuacions:

20 d’octubre de 2012 
Xavier Dotras Trio - Vincent - Roma Jazz Festival 2012

9 de novembre de 2012
 
Xavier Dotras Trio - Preludes - Casa de Cultura de Girona.


 36° Edizione Roma Jazz Festival ‘Visual Jazz’ 2012